Vyšlo dne 18.9.2018

Česká beseda: lekce + historický bál

Akce, která se koná v termínu sobota 27.10.2018

Přišla mi pozvánka od Jitky Bonušové a Jana Pumpra z Dvorany. Předávám tímto dál a vroucně doporučuji, neboť pokud se chcete dobře naučit Českou besedu, je nejlépe učit se právě od nich. A večer si ji pak zatančit přímo na bále.

Milí přátelé, tanečníci,

100. výročí založení Československa se nezadržitelně blíží a také my chceme projevit sounáležitost s touto, velmi významnou, historickou událostí. A protože jsme tanečníci, volíme cestu tance.

Přijďte si s námi zatančit v předvečer výročí, 27. října, Českou besedu.
Od sobotního rána ji budeme vyučovat krok za krokem. Někdo si ji jen opráší, někdo se ji bude učit od začátku. Verzí České besedy je spousta. My budeme učit tu původní, podle zápisů profesora Františka Bonuše, který ji nově editoval podle zápisů Karla Linka – autora besedy. Jedná se tedy o salónní formu 19. století.

Celý den věnujeme nácviku České besedy abychom si ji mohli večer zatančit na historickém bále. Cíleně pro tuto příležitost Českou besedu nacvičila Smíchovská komorní filharmonie s panem dirigentem Vondráčkem. Další taneční program bude připraven na nahrávky. Každý účastník dostane taneční pořádek, kam si před zahájením bálu zapíše své taneční partnery. Večerní bál se uskuteční v unikátních prostorách Českého muzea hudby na Malé Straně.

Podrobnosti a přihlášku najdete zde.

Těšíme se na setkání s Vámi.
Jitka Bonušová a Jan Pumpr