Vyšlo dne 29.9.2015

Empírový ples v Místodržitelském paláci v Brně

Akce, která se koná v termínu sobota 21.11.2015 17:00

Převzato z FB stránky Napoleon v Brně:

Vážené dámy a pánové,
dovolujeme si Vás pozvat na II. empírový ples, který se bude konat v rámci akce Napoleon v Brně dne 21.11.2015 od 17:00 do 23:00 hod. v Barokním sále Místodržitelského paláce v Brně.

Ples je rozdělen na dvě části. Pro veřejnost je ples od 17:00 do 20:30 hod. Následně ples pokračuje pro účastníky akce a pozvané hosty. Vstupné zdarma.

K tanci bude hrát Kvarteto Moravského divadla Olomouc. Taneční ukázky a výuka pod vedením Hany Tillmanové

Ples bude členěn do dvou částí. První část (17:00-20:30 hod), veřejně přístupná, bude ukázkou tehdejšího stylu plesové zábavy – k níž kromě tanců patřily i společenské rozhovory, setkávání s přáteli a prezentace významných osobností. Zároveň představí typické tance plesového repertoáru napoleonské doby – slavnostní polonézu, quadrille français, kontratance – "anglaise", valčík, ländler...

Druhá část plesu (20:30-23:00 hod) bude soukromá a bude více věnována taneční zábavě s výukou tanců.
Těšit se můžete na oblíbené kousky známé z repertoáru Playfordů a další příjemné tance – Hole in the wall, Grimstock, Boulanger, Duke of Kent Waltz, Hide park, My Lord Byron's Maggot, Mister Beveridge's Maggot...

Jednodušší tance budou vyučovány přímo na místě, složitější budou předvedeny jako ukázky.

U návštěvníků, kteří se budou chtít přímo účastnit plesových radovánek (ne pouze jako diváci ve vyhrazených prostorách), se očekává patřičný dobový úbor.

Rubriky: Plesy a bály