Vyšlo dne 19.3.2024

Květinový bál Na Marjánce 2024

Akce, která se koná v termínu neděle 2.6.2024 16:00

Oblíbený letní ples vstupuje do nového desetiletí!
Ano, už pojedenácté se sejdeme v krásném sále Na Marjánce, elegantně oblečení, svátečně naladění, ozdobení květinami a natěšení na tanec.

Ples a provedení tanců povede Hana Tillmanová,
k tanci zahraje hudební soubor Fragium 16, řídí Pavel Jirásek.

KDY: Neděle 2. června 2024, 16:00 – 21:00
KDE: Taneční sál Na Marjánce, Bělohorská 35/262, Praha 6, Břevnov.

Sál bude otevřen od 15:00, s případnou možností převléknout se do kostýmů přímo na místě.

PROGRAM
Letošní program je koncipován do šesti tematických oddílů různých období, z nichž si jistě každý vybere pro své potěšení: tance z Čech i ze světa, ze staré Anglie i osvícenské Evropy, progresivní longways, tance párové, velká čtverylka, samozřejmě i tradiční Skotské okénko. A v letošním jubilejním roce si připomeneme i taneční odkaz Bedřicha Smetany.

Zkušenost minulých ročníků ukázala, že na bál chodí především zkušení tanečníci, kteří si chtějí dosyta zatančit a užít si svou taneční dovednost. Proto jim vycházíme vstříc a zařazujeme hlavně známé tance, které není třeba učit, několik skupinových tanců si ovšem připomeneme a vysvětlíme.

ÚBOR
Vyberte si pěkné společenské odění z doby, která je vám milá a blízká, může to být i ta současná. Historický kostým rozhodně není předepsaný, mnozí účastníci ovšem volí právě ten, protože jej mají rádi a sluší jim. Stejně vhodné jsou šaty v dnešním stylu, důležité je, aby vám v nich bylo dobře a abyste svým zevnějškem přispěli ke slavnostnímu charakteru plesu. Nezapomeňte na rukavičky!
Dámy jsou laskavě žádány, aby se ozdobily květinami – do vlasů, k výstřihu, na zápěstí... podle vlastní fantazie a nálady. Páni samozřejmě mohou také.

VSTUPENKY A REZERVACE
Vstupné: 490,- Kč v předprodeji (do 27. května 2024),
zbylé vstupenky na místě 550,- Kč.

Vstupenky prosím rezervujte na adrese tanec(zavináč)tillwoman.net.
Rezervace je platná po zaplacení na účet: 670100-2209763606/6210.

Rubriky: Plesy a bály