Vyšlo dne 17.5.2021

Polka? Polka!

Tančíte polku? Ano? Rádi? A dobře? No tak to je skvělé!
Nebo ji neumíte, ale rádi byste se ji naučili? Výborně, to se dá zařídit.
Nebo byste ji tančili, kdyby jen bylo kde? I to se dá řešit.

Osobně tančím polku velice ráda a pokládám ji za skvělý tanec. A nepotřebuji k tomu ani taneční sál. Na plesech je ale výborná, protože báječně osvěží slavnostní atmosféru. A můžete si ji tančit po svém, úplně jednoduše, nebo si ji obohatit promenádami a figurami, pěkná bude tak i tak.

Zažila jsem vícekrát na různých kurzech s tanci jiných zemí a kultur, že čeští účastníci, kteří si měli osvojit pro ně dosud neznámý přeměnný krok, automaticky přecházeli na krok sun krok. Máme tu polku prostě v krvi.

To každý nemá. Viděla a poznala jsem cizince, kteří měli pečlivě nacvičené kroky a sestavy a opravdu se o tu polku poctivě snažili. Ale nějak to nebylo ono a sami to i někdy cítili. Dokonce se mi kdysi jeden Američan, poté, co mě o polku požádal, omluvil, že to neumí jako Češi.

A my ji opravdu v sobě máme. Takže bychom ji taky měli tančit, ne? Tančeme polku, protože v ní můžeme být opravdu dobří bez velké námahy. Opravdu ji máme v krvi.

A pokud si myslíte, že ji pořádně neumíte, nebo že v ní neumíte dost, dá se to snadno napravit. Přesvědčím vás, že je to tanec, který je zábavný k tančení a že zábavou bude i jeho osvojování.

Protože pro vás chystám kurz, kde se:
• neznalí seznámí s velmi zábavným tancem a osvojí si jeho základy,
• začátečníci protančí na úroveň pokročilých,
• pokročilí potěší rozšířením svých dovedností,
• zkušení naučí další zajímavé figury a postupy.

Těšte se na polku! Já se těším na vás :-)

(Na fotografiích – polka Esmeralda na kolonádě v Mariánských Lázních, tančí Hana Tillmanová a Václav Cibulka.)